В името на децата – 9 години ОДФ в Бяла Слатина

На 13 юни Общественият фонд отбеляза 9 години от своето създаване
🍀 Фондът дава възможности да се осъществяват общественозначими идеи на територията на община Бяла Слатина, които са насочени към детско развитие, образование и култура, и които трудно биха се осъществили без неговата подкрепа.
🍀 Целта на Обществения фонд е да събира хора, идеи и средства, за да сме активни, отговорни и съпричастни към средата, в която живеем. От създаването му досега местни граждани и фирми са дарили сумата от 44 485 лв.
🍀 От 2016 до 2023 г. Фондът финансира 17 проекта на обща стойност 36 475 лв.. Със средства от Фонда са:
обновени дворните пространства в НУ „Цани Гинчев“ и ДГ „Радост“, детският отдел на библиотеката в НЧ „Развитие 1892“,
изградени сцени на открито в Попица и Бъркачево и сцена за таланти и детска библиотека в НУ „Цани Гинчев“, велопаркинг в ОУ „Христо Ботев“ в Търнава,
създадени книга за историята на Търнава, детски занимални и творчески работилници в читалищата в Търнак и Бяла Слатина,
обособени пространства за постиженията на Читалището в Търнава, за изработка на продукти с благотворителни цели в Стая на доброто в ОУ «Св. Климент Охридски» и за дейността на клуб по краезнание «Корени» в Читалище «Развитие»,
осъществени ремонти в читалища в общината и закупени народни носии в Търнак и Бъркачево.
🍀 На събитието Фондът организира творчески работилници за деца и родители Рисуване на лице, Грим и прическа, Работилница за накити, Работилница за сувенири, Работилница за картички, Работилница за Приложни изкуства, благотворителен базар.
🍀 За празника допринесоха НЧ «Развитие 1892», НЧ «Васил Левски 1899», НУ «Цани Гинчев», ОУ «Св. Климент Охридски», ОУ «Христо Ботев», ПАГ «Никола Й. Вапцаров», СУ «Васил Левски», ПГО „Елисавета Багряна“, доброволците от Младежка програма «Да работим заедно» – Александра, Ангел, Владимир, Теодор и Теодора, сдружение «Първи юни» и Община Бяла Слатина!
Дарените средства в събитието са 2626 лв.
🍀 Общественият съвет на Фонда изказва своите искрени благодарности на дарителите и съмишлениците, на доброволците и активните и будни хора в община Бяла Слатина. Едни от първите благотворители, които ежемесечно даряват средства в Обществения фонд са учителите от НУ «Цани Гинчев», а най-голямата сума дарения ежемесечно се прави от екипа на СУ «Васил Левски».
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *