Подкрепа за местна общност за справяне с криза

На 22.07.2023 г. при обилен валеж, придружен с ураганен вятър и и градушка, пострадаха множество обществени сгради в населени места в община Бяла Слатина, като щетите бяха за десетки хиляди лева.

Благодарение на Проект „Подкрепа за местна общност за справяне с кризисна ситуация“, изпълняван от сдружение „Първи юни“ и финансиран от Фондация „Америка за България“ , 5 обществени институции получиха безвъзмездна финансова помощ по 3600, 00 лв.

В ДГ „Незабравка“ в Бяла Слатина и в ОУ „Христо Ботев“ в Търнава бяха закупени и монтирани материали за възстановяване на оградите, в ДГ „Детелина“ – филиал с. Търнак, изцяло беше подновен входът на детското заведение, в ПАГ „Никола Й. Вапцаров“ – извършен ремонт на част от покрива на Учебна практика, а на сградата на НЧ „Напредък 1898“ изцяло подменени улуци.

„Днес деца, родители и персонал се радват на нова, здрава и красива ограда на двора на детската градина“ споделя Даниела Нинова – директор на ДГ „Незабравка“.

Татяна Мариновска от Търнава изрази благодарността на Читалището по този начин: „От името на ръководството и работещите в НЧ „ Напредък-1898“ изказваме нашата огромна благодарност за направеното от Вас дарение, финансирано от фондация „Америка за България“, с което успяхме да възстановим щетите, причинени от бедствието през месец юли 2023 г. След ураганния вятър в този ден много покриви и отводнителни системи на домове и институции бяха с нарушена цялост, а Вашата неоценима финансова помощ за нас беше от решаващо значение.“

Във възстановяване на щетите се включиха десетки родители и служители -доброволци.

 

Подкрепата за Сдружение „Първи юни” е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Сдружение „Първи юни” и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори.

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. Фондацията е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org.

 

default

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *